Božohodové Pochoutky s Kamilou Magálovou, Marošem Kramárem a Pavlem Pospíšilem
V bratislavské restauraci Liviano vaří první český michelinský kuchař Pavel Pospíšil. Jeho pozvání na Boží hod přijali slovenští herci a velcí kamarádi Kamila Magálová a Maroš Kramár. Nechyběla ani Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal.
Jaké si připravil sváteční vánoční menu:
- tartar z tuňáka a losasa s avokádovým guacamole a rýžovými nudlemi
- foia gras na hruškovém čatní se sezamovým chipsem
Během přípravy i konzumování jste se dozvěděli, co si dává pod stromeček Maroš a co Kamila, jaká jídla jedí na Slovensku na Vánoce, co peče Kamila za cukroví nebo s čím pomáhá na Štědrý den Maroš. Kamila prozradila, jak zachránila jedno koňské plemeno nebo jak ji si ji zamiloval jeden kozel.
Michelinský kuchař Pavel Pospíšil, který vaří i doma v Německu u Baden-Badenu, vám prozradil, jak vypadají Vánoce u něj doma, jak jako malý hledal dárky, proč na Vánoce nevaří nebo proč už se většinou na Štědrý den nedostane ani na kapra.
Historicky první Pochoutky vysílané ze Slovenska!
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.
Zprávy z iROZHLAS.cz
-
Landovský: Ukrajina systémy obrany potřebuje. Rusko bombarduje z 90 procent civilní a infrastrukturní cíle
-
Novinářka: Výjimka z migračního paktu pro Česko? Jde o pravidlo, Ukrajince si můžeme odečíst z nákladů
-
Symbolika je na Blízkém východě nejdůležitější, Izrael ani Írán nechtějí konflikt vyostřovat, míní expert
-
‚Naše cesty se rozdělují.‘ Andrej Babiš a Monika Babišová se po 30 letech soužití rozcházejí