Jak voní včelí úl? To zjistí lidé se zrakovým handicapem v Národním zemědělském muzeu

28. květen 2023, aktualizováno

Nejsladší den připravilo Národní zemědělské muzeum v Praze na Letné na sobotu 10. června 2023 od 10 do 17 hodin. Akce Jedu v medu pro všechny milovníky medu a včelařství je určená i lidem, kteří nevidí.

 

Bohatý program věnovaný včelám a divokým opylovačům nabídne obecně ukázky živých včel a práce včelařů, výtvarné dílny, promítání, besedy s odborníky, medové kurzy vaření i divadlo pro nejmenší. Chybět nebude ani tradiční medový trh s včelařskými produkty či degustace různých druhů medoviny.

Na workshopech si návštěvníci mohou sestavit hmyzí hotel pro včelky samotářky, vyrobit svíčku, medový peeling na obličej, medovou sůl do koupele nebo šperk z korálků na motivy opylovačů, namalovat si na plátěnou tašku svého oblíbeného opylovače, stát se na chvíli včelařem a obléct se do včelařské kombinézy, zapálit si dýmák a dozvědět se, k čemu slouží. V gastrostudiu kuchaři ze Staré gardy Asociace kuchařů a cukrářů ČR naučí připravovat slovenské oplatky s medem, masové kuličky v pikantní medové omáčce nebo medové řezy. Podrobnosti na webu muzea.

Co je v NZM připraveno pro lidi se zrakovým handicapem v rámci akce Jedu v medu, ale i pro další měsíce, to si poslechněte v reportáži.

Spustit audio