Michal David s Ivanem Vyskočilem jsou nepokrevní příbuzní. Spojila je svatba v rodinách

12. únor 2021

Zpěváka a skladatele Michala Davida pojí s hercem Ivanem Vyskočilem nejenom působení v kulturní branži a popularita, ale také příbuzenský vztah. „Jsem Michalův nepokrevní strýček,“ prozradil herec moderátorce Alex Mynářové.

Příbuzenský vztah vznikl díky svatbě otce Michala Davida s Vyskočilovou sestrou Evou. „Jako malý jsem tak pendloval mezi Pelhřimovskou ulicí na Praze 4, kde bydlela máma, Dittrichovkou, kde bydlel táta, a chalupou, kde jsme se s Ivanem dost vydováděli,“ vzpomíná Michal David. „Každé prázdniny jsem ho měl na krku. Pro mě navždy bude Vládíček, kterého jsme vozili na kárách,“ směje se Ivan Vyskočil a naráží tak na pseudonym svého synovce.

„Celá rodina mi samozřejmě stále říká Vláďo. Michal byl nejdříve můj pseudonym, až časem jsem se nechal přejmenovat z občansko-právního hlediska. Byl totiž problém, když mi přišel honorář na Michala Davida a já měl občanku na Vladimíra Štancla,“ uvádí na pravou míru zpěvák.

Rozdělení rodiny

Rozvod rodičů Michala Davida, následné soudní rozhodnutí a emigrace jeho otce do Švýcarska rodinu populárního zpěváka rozdělily. Se svým otcem a jeho novou manželkou se neviděl deset let. „Potkal jsem pak Ivana a ten mi dal od táty dopis, který měl u sebe už dva roky. A na základě tohoto dopisu jsem se s tátou setkal,“ říká zpěvák.

Kvůli odloučení si Michal David z dětství nepamatoval ani Ivana Vyskočila. „Roky, které pro mě jako malého kluka byly zřejmě dost těžké, jsem vypustil a na všechno jsem tak zapomněl,“ dodává zpěvák.

„Hodně slimáčků a málo salátku“

Jak vnímají oba umělci současné herce a zpěváky? „Myslím si, že to mají složitější, protože dneska je, jak my říkáme, hodně slimáčků a málo salátku. Teď si pomalu každý vymyslí hereckou školu a vypouští odtamtud lidi, kteří si myslí, že budou hrát. Nechci nikomu ubírat, ale tuhle profesi nemůže dělat každý. Potřebujete talent a štěstí,“ tvrdí Ivan Vyskočil.

„Na druhou stranu je tady internet, který jsme my neměli. Pokud bude písnička dobrá, chytne se. Neřekl bych tak, že situace je horší, jen je jiná doba,“ myslí si Michal David.

Zvládli by si Michal David a Ivan Vyskočil vyměnit své profese? A co herec na svého synovce prozradil za zajímavost? Dozvíte se v audio záznamu celého pořadu.

Spustit audio