Znamení:
Panna
Životní motto:
Všechno se dá vysvětlit. Bohužel ne všem.
Co dělám v rozhlase:
Hledám a natáčím zajímavé příběhy lidí, ale i věcí, o zajímavých i na zajímavých akcích. A také se snažím předávat dobré rady od zkušených lidí z různých převážně technických oborů. Takže vlastně hlavně koukám a poslouchám, co se děje kolem a to zajímavé se snažím zprostředkovat posluchačům.
Před rozhlasem:
Bylo toho hodně, takže jen stručně: v mediálním světě několik komerčních rozhlasových stanic, jeden tištěný deník a jeden týdeník. V manuálním světě od obsluhy vodní elektrárny přes elektrikáře po automechanika. Zkrátka práce všeho druhu.
Co mě baví:
Je toho hodně. Například auta, divadlo, focení, muzika, výlety, řemesla, lidi a samozřejmě rozhlas.
Všechny články
-
V září začne platit zákaz používání starých kotlů na tuhá paliva. Jak poznat, kterých se týká?
Zákaz používání starých kotlů na tuhá paliva bude platit od 1. září 2024 platí. Jak poznáte, jestli se vás zákaz týká, zjišťoval redaktor Jaroslav Hoření.
-
Po Prosečském hřebeni
Mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou se nachází zelený ostrov, oáza klidu vyhledávaná už v počátcích turistiky. Cílem Marka Řeháčka a Jaroslava Hořeního je Prosečský hřeben.
-
Estragonový ocet podle Anuše Kejřové
V předchozím díle receptů našich babiček jsme připomněli dlouhou historii výroby octa. Doplníme ji o návod na jeho další úpravu.
-
Tipy na víkend v Libereckém kraji: Jablonecké tóny, liberecké Oldies nebo Letařovická pouť
První červnový víkend je tu, nabízíme několik tipů, jak ho strávit v Libereckém kraji.
-
Bílé ryby v octě
Připomeneme historii octu, který se bude hodit například pro úpravu bílých ryb.
-
Císařské řízky podle Johanna Schichta z Rynoltic
V dobách našich babiček se vařila řada dobrot a také vydávala řada kuchařských knih či sešitů. Jedním z autorů byl i průmyslník Johann Schicht.
-
Dělám boty pro blázny, co si hrají na středověk, jako já, směje se ve své dílně Jana S. Obročníková
V Českém ráji jsou nejen krásná místa, ale vznikají tam také zajímavé věci. Třeba repliky středověkých výrobků z kůže. Do dílničky se šel podívat redaktor Jaroslav Hoření.
-
Teplá masová paštika podle Johanna Schichta z Rynoltic
Z dob našich babiček si připomeneme nejen recept na teplou masovou paštiku, ale také pozapomenutého průmyslníka ze severu Čech Johanna Schichta.
-
Kuře zadělávané s květákem a nudlemi podle Kalendáře kuchařky Anuše Kejřové
Pro recept našich babiček tentorkát Vladimíra Jakouběová a Jaroslav Hoření sáhli do víc než 100 let staré kuchařky Anuše Kejřové.
-
Za příběhy podstávkových domů. Jejich majitelé vítali hosty
Zvláštní příležitost navštívit romantické podstávkové domy soukromých majitelů v Lužických horách, na Frýdlantsku a Šluknovsku připadla letos na sobotu 25. května.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- …
- následující ›
- poslední »