Péče o granátové jablko v zimě, kamenná mozaika, chov žab

13. říjen 2012

Granátové jablko patří k exotickému ovoci, které má nejvyšší obsah vitamínu B a C. Pokud máte zahradu, můžete se směle pustit do jeho pěstování. Chtěli byste si vytvořit zajímavou kytici na váš stůl? Pár tipů pro inspiraci vám dala zahradnice Olga Gabertová.

Péče o granátové jablko v zimě
Granátové jablko patří k exotickému ovoci, které má nejvyšší obsah vitamínu B a C. Jenomže granátové jablko nemusíte u nás kupovat dovážené. Pokud máte zahradu, můžete se směle pustit do jeho pěstování. Ovšem musíte vědět, jak se o granátové jablíčko postarat přes zimu. Zkrátka pokud se tento strom místo v Egyptě ocitne ve středních Čechách, v zimě potřebuje zvýšenou péči. Na všechny informace se ptala Markéta Vejvodová Josefa Matějky ze společnosti pawpaw.cz.

Podzimní kytice na náš stůl
Chtěli byste si vytvořit zajímavou kytici na váš stůl? Můžete zkusit nejrůznější aranžmá. A také na podzim se dá vybírat ze široké palety rostlin. Pár tipů pro inspiraci vám dala zahradnice Olga Gabertová. V Řepově u Mladé Boleslavi s ní natáčel Jan Zítka.

Kamenná mozaika
Chystáte se přes zimu zkrášlit interiéry vašeho domu nebo bytu tak, abyste mohli zjara trávit zase veškerý čas na zahradě? Jestliže se chcete zaměřit především na vylepšení stěn, koupelny nebo chodeb, zkuste postup, který je rychlý, málo pracný a výsledek bude zaručen - kamenná mozaika. O tom, jak se pokládá a z jakých druhů si dnes můžete vybrat, mluvila Markéta Vejvodová s Davidem Polnarem ze společnosti Vše pro Hobby.

Chov žab
Možná byste se divili, jací živočichové se mohou stát mazlíčky majitelů zvířat. Jsou mezi nimi i žáby. Jejich pozorování může být opravdu zajímavé. Každý majitel by měl mít nejdříve přehled o tom, jaké žáby může chovat a jaké prostředí jim pro život v lidské péči zajistit. To jste se dozvěděli od odbornice na zájmové chovy Lízy Švejdové, ke které nás pozval Jan Zítka.

Dobrá rada na závěr:
Na obtížné mouchy, masařky, mušky je výborný vratič, stačí na průměrnou místnost dvě kytičky této žluté bylinky a mouchy zmizí. Působí i sušená! Určitě ji znáte, roste běžně v příkopech jako plevel.

Spustit audio