TIP NA VÍKEND: Výstava Kůň v Lysé nad Labem, Poděbradský den srdce a oslava výročí 90 let Zoo Praha

24. září 2021

Už v pátek začíná v Lysé nad Labem 28. ročník nejstarší středoevropské výstavy koní Kůň 2021 s unikátní Večerní galashow, který trvá až do neděle. V sobotu nabízí pestrý program Poděbradský den srdce a v úterý 28. 9. slaví pražská zoo výročí 90 let od svého založení.

 Výstava Kůň v Lysé nad Labem

Výstava Kůň 2021 potěší všechny příznivce jezdeckého sportu, vozatajství, drezury, ale i samotného chovu koní. Těšit se můžete na teplokrevná, plnokrevná, chladnokrevná, sportovní, historická i malá plemena, poníky a miniaturní koně, ale i plemena oslů. Všichni budou k vidění nejen v boxech, ale i na dvou předvadištích.

Atmosféru výstavy doplní vystoupení jízdní policie, westernové show, ukázky drezury, parkuru. Mimořádná jsou i představení národního hřebčína a hřebčinců působících na území České republiky - z Kladrub nad Labem, Písku a Tlumačova.

Vyvrcholením pátečního a sobotního programu výstavy Kůň 2021 bude Večerní koňská galashow doprovázená audiovizuálními efekty a živou hudbou. To vše dohromady s mluveným slovem moderátora připraví kouzelné prostředí pro ty nejlepší ukázky výkonů koní i jezdců.

Podrobný program a informace najdete na webu Výstaviště Lysá nad Labem.

 Poděbradský den srdce

Poděbradský den srdce

Oslavte v sobotu 25. září Světový den srdce. V rámci dne se uskuteční koncerty, přednášky, předání ceny představenstvem Lázně Poděbrady, a.s. za celoživotní zásluhy v oblasti kardiologie a kardiochirurgie a společný pochod v červených tričkách lázeňským parkem. Těšit se můžete například na koncert Jitky Zelenkové za doprovodu kapely Boom Band Jiřího Dvořáka.

Podrobný program a informace najdete na webu Lázní Poděbrady.

Zoo Praha slaví 90. výročí svého otevření

Profesor Jiří Janda, první ředitel Zoo Praha, na snímku se slonem Babym

Na den přesně uplyne v úterý 28. září 90 let od prvního otevření Zoo Praha. Velkolepé oslavy začnou již v dopoledních hodinách a ponesou se v duchu první republiky.

Návštěvníci se mohou těšit na křest knihy mapující historii zoo s názvem Zoo pro hlavní město, představení deskové hry Po stopách Zoo Praha i speciálních Trojských tolarů vydaných Státní tiskárnou cenin. Každý návštěvník, který v den oslav přijde do Zoo Praha v kostýmu ve stylu 30. let, dostane u vstupu drobný dárek.

Podrobný program a informace najdete na webu Zoo Praha.

autor: JMys | zdroje: Výstaviště Lysá nad Labem , Lázně Poděbrady , a.s. , Zoo Praha
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.