10 tipů na food festivaly a degustace piva a vína v Praze. Co všechno budete moct ochutnat?

28. červenec 2021, aktualizováno

Vyrážíte rádi za gastronomickými zážitky pod širým nebem? Pak tu jste správně. V Praze se během srpna a září bude konat řada festivalů jídla a pití – podívejte se na náš výběr.

Zmrzlina: Prague Ice Cream Festival

Tentokrát něco pro milovníky sladkého. Poslední neděli v srpnu se od 10:00 do 19:00 koná Prague Ice Cream Festival, který nabídne různé druhy zmrzlin – gelato, točené, sorbety, ice roll, bio nebo třeba veganské. K tomu i další občerstvení, nápoje a program pro celou rodinu včetně soutěží a ochutnávek.

Zmrzlina

Hamburgery: Burgerfest

  • kdy: od 3. do 5. září
  • kde: Výstaviště Praha – Křižíkova fontána
  • více podrobností

Další tip je pro všechny milovníky hamburgerů a masožravce. Co vás čeká? Výběr z burgerové scény, cooking shows a vystoupení kapel. A pokud si užíváte burácení motorů, pak i zážitek z Prague Harley Days, které se na Výstavišti konají spolu s Burgerfestem.

Pouliční jídlo: Street Food Festival

Jídlo do ruky, které se dá snadno připravit i konzumovat – to je street food. Pouliční jídlo budete moci ochutnat v neděli 19. září u holešovického Cross Clubu. Jaké konkrétně? Na odtajnění si budeme muset ještě chvíli počkat.

Pivo: Nomad Beer festival

Sedmička v září ožije festivalem létajících pivovarů – tedy takových, které nemají vlastní výrobní zařízení – obvykle za nimi ale stojí nadšenci, kteří zatím nemají prostředky na vybudování vlastního pivovaru. Na festivalu nebude chybět ani gastronomie a živá hudba. Brány Nomad Beer festivalu se otevírají v pátek od 14:00 do 22:00 a v sobotu od 10:00 do 22:00.

Pití piva

Pivo: Festival minipivovarů na Pražském hradě

A festival piva podruhé, tentokrát na Pražském hradě. K degustaci bude připraveno pivo zhruba od šesti desítek převážně českých minipivovarů. V pátek je festival otevřený od 14:00 do 20:00 a v sobotu od 12:00 do 20:00.

Víno: Růžový máj

Růžový máj je přesunutý degustační festival růžových vín a klaretů. Poslední sobotu v září se na něm představí přes 20 českých vinařů. K tomu bude na místě teplá a studená gastronomie, míchané nápoje a také jazz a swing.

UŽ PROBĚHLO:

Jídlo z grilu: Grill fest

Smíchovská náplavka je tradičním místem pro konání rozmanitých food festivalů. V sobotu 7. srpna bude od 10:00 do 20:00 hostit Grill fest, během kterého budete moci ochutnat grilované selátko na rožni, steaky, burgery, žebra, ale i vegetariánské pokrmy – grilované sýry, zeleninu nebo burgery. A v menu budou také peruánské, kubánské či gruzínské speciality.

Grilování, hamburgery, špízy, grilovaná zelenina, rošt, barbecue, party, ilustrační foto

Exotické: Latino Street Food

Ještě jednou u Smíchovské náplavky zůstaneme. Tentokrát budete moci ochutnat mexické burrito, tacos, trhané vepřové, španělskou paellu, argentinské steaky, kubánské sendviche a mnohé další. Za latinskými specialitami můžete vyrazit 14. srpna od 10:00 do 20:00.

Čaje: Čajomír Fest

Pivo ani víno vám nic neříká a raději byste degustovali čaje a bylinky? I pro vás máme tip. V půlce srpna se bude konat Mezinárodní festival čajového umění, na kterém se představí více než 30 čajoven a čajmanů z Čech i zahraničí. Součástí festivalu bude také meditativní hudba, relaxační cvičení, divoký tanec, několik workshopů a dětská louka.

Víno: Praha pije víno

V historických prostorách Novoměstské radnice se bude 14. srpna konat festival vinařů, kteří se věnují tvorbě přírodních vín. Organizátoři očekávají účast více než padesáti především rodinných českých a zahraničních vinařství.

Sklenička, víno, ochutnávka vín (ilustrační foto)
autoři: ech , Tereza Čistotová
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.