30 let Bílého kruhu bezpečí – výstava, která chrání

7. červenec 2022

Speciální expozice přibližuje činnost nestátní organizace pro pomoc obětem trestných činů. Proč organizace vznikla, komu a jak pomáhá a jak změnila legislativu v oblasti ochrany před domácím násilím? V Galerii Vinohradská 12 bude výstava k vidění až do konce srpna. Vernisáž se uskuteční v pondělí 11. července od 17 hodin.

Český rozhlas představí v Galerii Vinohradská 12 činnost Bílého kruhu bezpečí. Speciální expozice přiblíží třicetileté působení této nestátní organizace pomáhající obětem trestných činů v České republice.

Dozvíte se, proč organizace vznikla, jaké služby poskytuje, kdo ji podporuje, s kým spolupracuje, jak skvělí dobrovolníci působí v jejích poradnách a také, kdo čerpá její služby. O tom, jak dokázala tato organizace změnit legislativu v oblasti ochrany před domácím násilím, vypráví druhá část výstavy. A na závěr informuje o poměrně rozsáhlých právech obětí a přináší praktické informace pro život každého návštěvníka výstavy. Informuje totiž o nových a poměrně rozsáhlých právech obětí kriminality. Některá práva jsou ilustrována i autentickou výpovědí obětí.

Bílý kruh bezpečí, práva obětí kriminality

Návštěvníci si mohou z výstavy odnést nejenom nové informace a poznatky, ale také brožurky, samolepky s číslem nonstop Linky pomoci obětem a další drobné předměty. Více informací o činnosti Bílého kruhu bezpečí naleznete na webových stránkách www.bkb.cz.

Pro veřejnost bude expozice přístupná až do konce srpna každé pondělí od 12 do 18 hodin a čtvrtek 12 do 14 hodin. Další informace najdete na webu Galerie Vinohradská 12.

Spustit audio