31. ročník závodu O zlatý nuget Bečánova je již minulostí

6. únor 2011

Už po 31. se Obecnicí na Příbramsku prohnala lidská spřežení v závodě nazvaném „O zlatý nuget Bečánova“. Populární recesistická akce vloni málem skončila, ale teď hrdě vykročila minimálně do další třicítky, přejí si místní.

Na úvod je dobré říct, že Obecnici se říká Bečánov, proto se i o nuget neběží nad Obecnicí, ale nad Bečánovem. Letošní ročník přinesl do této 30 let provozovnané aktivity nový vítr – a to doslova. Roztátý sníh ani vichr ale posádky od registrace neodradil. Přihlásilo se jich přesně šedesát.

Letošní divácká účast byla prý slabší než předchozí roky. Podle dvou padesátníků je to i proto, že odešla stará parta organizátorů: „Jezdili sem až z Budějovic, staří trampové“.

„Dole, u cílové pásky, je slyšet povyk, běžím tedy proti větru rozblácenou loukou k cílové pásce, abych ukořistil první dojmy vítězného týmu,“ ten zatím plní poslední úkoly, tedy řežou a štípou polínko a loví nebezpečnou šelmu, ale pak už probíhají cílem. Pánové Petr Kunzl, Vládimír Borovička a Lukáš Skřivan, kteří běželi za tým Brsina, jsou s časem 47 minut a 25 vteřin vítězi.


Zvětšit mapu
autor: pek
Spustit audio