Adventní věnec, dětské koberce, zkracování drápů u psů a hlodavců

14. prosinec 2013

Zajímá vás, co vše můžete použít k výrobě adventního věnce? Přemýšlíte, jak udělat letos radost pod stromečkem vašim dětem? Zkuste letos jako originální vánoční dárek dětský koberec.

Výroba adventního věnce
Advent je období, kdy bychom se měli zklidnit, ztišit, rozjímat a připravovat se na Vánoce. Ale asi se shodneme, že v současnosti všichni prožíváme spíše období plné shonu. Zkuste se ale na chvíli skutečně zastavit a dopřát si jeden večer na přípravu adventního věnce. Ostatně na výrobu věnce můžete tvořivě použít větvičky, listy a rostlinky, které ještě v tuto dobu najdete na zahradě, nebo je přinesete domů z podzimní procházky. Na všechny rady se ptala Markéta Vejvodová předního českého floristy Pavla Hrušky ze společnosti Hruška Design.

Adventní věnec vyrobený v Charitě Olomouc

Sbírka japonských lidových hraček
Vlasta Winkelhöferová prožila v Japonsku třináct let. Podařilo se jí získat exempláře z různých oblastí a její sbírku dnes vlastní a využívá Náprstkovo muzeum v Praze. O sbírání japonských lidových hraček a o zážitcích ze Země vycházejícího slunce s Vlastou Winkelhöferovou hovořil Jan Zítka.

Hračky

Koberce pro děti
Přemýšlíte, jak udělat radost pod stromečkem dětem a zároveň zlepšit vzhled dětského pokojíčku? Zkuste letos jako originální vánoční dárek dětské koberce. Vyberete si vzor jak pro holčičky, tak pro kluky a přestanete uklízet po celém bytě hračky – vaše ratolest si totiž nový kobereček určitě oblíbí k hraní i odpočinku. Na všechny informace se ptala Markéta Vejvodová Davida Polnara ze společnosti Všeprohobby.cz.

Koberec (ilustrační foto)

Zkracování drápů u psů a hlodavců
V chovatelské rubrice jsme se zaměřili na informace o zkracování drápů u psů a hlodavců. Kdy je takový krok nutný? A může zkrácení drápů provést i majitel zvířete, popřípadě jakým způsobem? To nám poví veterinární asistentka Dagmar Zíková. S ní se nedávno setkal a natáčel Jan Zítka.

Francouzský buldoček

A co vás čeká v příštím díle?
Vánoční výzdobu můžete pojmout netradičně. Zkuste na váš štědrovečerní stůl do vázy umístit cizokrajné květiny. Na více informací se zeptala Zdeny Krulichové ze Zahradnictví Krulichovi Markéta Vejvodová. Vánoční hvězda je květina, kterou právě teď najdeme v mnoha domácnostech. O dobrém výběru této květiny v obchodě si povídal Jan Zítka s floristou Václavem Strakou. O tom, jak si vánoční přípravu letos skutečně užít, mluvila Markéta Vejvodová s předním českým floristou Pavlem Hruškou ze společnosti Hruška Design. Podrobnosti se dozvíte už za týden.

Dobrá rada na závěr:
Abyste mohli nevyužité bílky skladovat dlouho, nalijte je do sáčku a vložte do mrazáku. Jedině tak si uchovají veškeré vlastnosti čerstvého bílku, vhodné budou i pro šlehání sněhu.

Spustit audio