Aktualizujeme: Po včerejší hromadné nehodě desítek vozidel je dálnice D5 zcela zprůjezdněna

20. leden 2022 12:00, aktualizováno

Podle policie ČR se zde srazilo 16 nákladních a 20 osobních aut. Provoz na dálnici byl obnoven ve čtvrtek večer po 22. hodině. 

Po jedenacti hodinách usilovné a náročné práci všech složek IZS se podařilo dálnici D5 ve směru na Prahu ve čtvrtek večer po 22. hodině zcela zprůjezdnit.

16:00 Ve směru na Plzeň je dálnice průjezdná jedním jízdním pruhem.

13:40 Podle Jana Rýdla z Ředitelství silnic a dálnic bude D5 neprůjezdná až do večera, možná až do pátku. "Vyproštění havarovaných aut a kamionů a plné uvolnění dálnice nelze očekávat dříve, než dnes kolem osmé hodiny večer," uvádí Rýdl.

13:05 Podle záchránářů je na místě šest zraněných osob. Jedna osoba ošetřena a ponechána na místě.Tři osoby s lehkým zraněním transportovány pozemní cestou do nemocnice Hořovice a FN Motol. Dvě středně těžce zraněné osoby letecky transportovány do FN Motol.

12:50 Policie uzavřela D5 i směrem na Plzeň. 

12:45 Policie upřesnila počty aut, na 150 metrovém úseku se srazilo 16 nákladních a 20 osobních aut. 

Zatím není zcela jasné, kolik aut se na místě srazilo. Středočeští hasiči informují o deseti nákladních a patnácti osobních autech, policisté na twitteru mluví o asi čtyřiceti vozidlech.

„Havarovaná vozidla jsou ‚rozeseta‘ na zhruba 150metrovém úseku dálnice,“ doplnili policisté.

„Havarovaná vozidla jsou ‚rozeseta‘ na zhruba 150metrovém úseku dálnice,“ doplnili policisté.

Podle mluvčí středočeských záchranářů Petry Homolové je na místě nejméně pět zraněných. „Všichni by měli být venku z aut. Zatím podle prvotních informací je na místě pět zraněných osob,“ řekla Radiožurnálu.

Na místo míří pomoc i z Plzeňského kraje. Jak informoval mluvčí hasičů Petr Poncar, „na místo míří jednotka z Rokycan a JSDHO Zbiroh“.

autoři: pj , krk | zdroje: iROZHLAS.cz , ČTK
Spustit audio