Alfréd Strejček zapekl lilek s česnekem a parmezánem

V dalším vydání Pochoutek jste slyšeli kultivovaný hlas známého dabéra, recitátora a moderátora Alfréda Strejčka. Právě on Naďu a Patrika učil zapékat lilek s česnekem a parmezánem. Je to bulharský recept, který získal od trenéra své ženy.

Dozvěděli jste se také, jaká jídla vaří rodině, proč se učil mašínfírou a jak se dostal k divadlu. Prozradil, kde zabloudil a jaký trapas zažil se svým kolegou kytarovým virtuózem Štěpánem Rakem. Došlo i na otázky typu, co je to kukmák nebo úšelo.

Lilek s parmezánem a česnekem dle bulharského receptu:
lilek, trochu olivového oleje, 1 citron, česnek, parmezán, sojová omáčka tamari a bílá bageta jako příloha

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.