Anežka LIVE 2020 je v plném proudu. Nabízí nový cirkus, letní kino nebo třeba jógu.

9. červenec 2020

Národní galerie představí o prázdninách v zahradách Kláštera sv. Anežky České rozmanitý program pod hlavičkou čtvrté sezóny Anežka LIVE. Diváci se mohou těšit na akrobaty, lekce jógy či Tai Chi. Oblíbené je také letní kino s originálním výběrem filmů, autorské čtení a besedy.

Hned při zahájení letošní sezóny jsme poslední červnový den pokřtili audioknihu Mé cesty do hlubin mozku, kterou podle vyprávění neurochirurga Vladimíra Beneše sepsal novinář a spisovatel Martin Moravec. Na červenec jsme připravili autorské čtení knihy Vztahy a mýty od vztahového terapeuta Honzy Vojtka a také knihy Bulbem záchranáře od Víta Samka," říká ředitelka vnějších vztahů NGP, Veronika Wolf.

K vrcholům sezóny bude patřit meditativní lekce jógy s lektorkou Markétou Faustovaou a koncert Daniela Beneše na HANG DRUM v kapli Kláštera sv. Anežky České v úterý 21.července.

autoři: Václav Müller , KZ
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.