Anonym nahlásil bombu v mezinárodním rychlíku. Policisté nic nenašli, zadrželi ale podezřelého

2. leden 2017

Policisté v pondělí dopoledne zastavili u Berouna spoj Eurocity, který vyjel po deváté hodině z Prahy do Mnichova. Anonym nahlásil, že ve vlaku je bomba. Policisté rychlík prohledali a nic nenašli. Zadrželi ale podezřelého, který měl bombu v mezinárodním rychlíku nahlásit.

„Podezřelému hrozí v případě prokázání viny až pět let vězení za šíření poplašné zprávy," sdělila mluvčí berounské policie Marcela Pučelíková. Policisté odvezli muže k výslechu.

Provoz na trati mezi stanicemi Beroun - Karlštejn se zastavil v pondělí před desátou hodinou dopolední. Policisté museli evakuovat cestující rychlíku EC 354 Franz Kafka kvůli nahlášené bombě.

„Policisté evakuovali 254 cestujících," upřesnila mluvčí berounské policie Marcela Pučelíková. Cestující dobu po evakuaci přečkali v budově nádraží.

Po zhruba hodině se sice vlaky opět rozjely, rychlík ale zůstal stát u berounského hlavního nádraží na koleji, na které neblokoval provoz. Na místo byl povolán i pes cvičený na vyhledávání výbušnin.

Policisté vlak prohledali. Bombu nenašli, a rychlík tak mohl po třech hodinách pokračovat v cestě do Mnichova. Kromě něj nabrala zpoždění také řada vnitrostátních spojů.

autoři: tby , ako
Spustit audio