Antonín Procházka připravil ovocné knedlíky s brézou
Oběd podle svého gusta si v Pochoutkách Nadi Konvalinkové a Patrika Rozehnala nechal připravit herec, spisovatel, režisér a moderátor Antonín Procházka. Bylo to oblíbené jídlo z dětství - ovocné knedlíky s brézou.
Došlo také na povídání o chůvě, která právě ovocné knedlíky s brézou malému Toníkovi připravovala. Antonín se rozpovídal i o psaní divadelních her, z nichž v jedné spoluúčinkuje právě s Naďou, nebo o dietách, které Naďa často drží. Mimo jiné se od Antonína dozvíte, co pronesl Petr Nárožný o dietě vlasové!
Jahodové knedlíky s brézou:
250 obyčejného měkkého tvarohu, 1 vejce, špetka soli, 4 lžíce hrubé mouky, 3 lžíce strouhanky a ¼ kg jahod
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.