Apríl Šárky Volemanové a vtipný Jan Kraus. Podívejte se na tipy z Dvojky a zkuste kvíz s Řáholcem

1. duben 2021

Co všechno se děje v zákulisí při vysílání? Sranda je na Dvojce nejen 1. dubna, kdy se slaví svátek žertů a vtípků. Zůstaňte s námi i o Velikonocích, od pátku do pondělí můžete poslouchat nové hry a četby.  

Apríl na Dvojce! Podívejte se, jak se podařilo Šárce Volemanové vypéct v dopoledním vysílání pořadu Dva na Dvojce kolegu Jirku Holoubka. 

Jak dobře znáte pohádky Václava Čtvrtka?

Čtěte také

Kouzelné pohádky Václava Čtvrtka provázely dětstvím nejednu generaci.

Ke 110. výročí narození autora Rumcajse, víly Amálky, ale i rozhlasového skřítka Hajaji pro vás Dvojka připravila test pohádkových dvojic.

A po celý duben můžete poslouchat pohádky známého autora. Co všechno si pamatujete z dětství?

Hosty si sám nezvu, říká Jan Kraus v Blízkých setkáních

„Zvaní vytváří sociální vazbu,“ říká Jan Kraus v rozhovoru s Terezou Kostkovou. „Někoho přemlouváte, jako teď vy mě, takže se dostáváte do podřízeného stavu vděku, že jsem přišel. A to já nechci.“

Co na Jana Krause křičel divák z hlediště? Nejen tuto historku si můžete poslechnout ZDE

Klára Trojanová: V depresi není rodina vůbec žádná pomoc

Čtěte také

Herečka Klára Trojanová je maminkou čtyř kluků a manželkou herce Ivana Trojana.

V pořadu Blízká setkání si s moderátorkou Terezou Kostkovou povídaly i tom, jak bojovala s depresí. Rozhovor zaujal mnoho posluchačů, poslechněte si jej také. Video a audio najdete ZDE

Nová četba na pokračování Návrat Krále Šumavy

„Víš, že mi politika byla vždycky ukradená,“ říká románový Josef Hasil, když se ho jeho bratr Bohumil na začátku roku 1948 ptá, jestli může převést jednoho jeho známého, který má problémy s komunisty.

Čtěte také

Převede ho a nakonec i desítky dalších lidí, kteří nechtějí žít zadrátovaní v tom divném ráji, který jim sliboval nový režim. V románu Davida Jana Žáka i ve skutečnosti.

Politika nakonec ovlivnila Hasilův život víc než dost. Nový román na pokračování poslouchejte ZDE

Také máte doma staré kazety?

Mistr zvuku Pavel Chour jako reportér a vzpomínka na kazety a kazetové přehrávače. To bylo téma pro Retrokousek Ranní Dvojky Dalibora Gondíka na Dvojce. Také vzpomínáte?

A jestli se rádi bavíte, hádejte s námi Ranní špek. Vtipné hádanky ranního týmu najdete ZDE

 Milí posluchači, děkujeme vám za přízeň a přejeme vám krásné Velikonoce. Další tipy na víkend si můžete přečíst příští pátek.  

autor: juk
Spustit audio

Související