Arabské Pochoutky s Klárou Issovou

Hodinu před nedělním polednem 15. června nás ve Studiu chuti navštívíla herečka s krásnýma očima - Klára Issová. Přinesla jednoduchý recept ze Sýrie. Podívejte se, jak to při výrobě Arabských těstovin s česnekovým jogurtem vypadalo! Nabízíme taky sestřih pořadu v mp3...

Na nedělní oběd se v naší Pochoutkové kuchyni zastavila herečka Klára Issová. Spolu s Naďou Konvalinkovou připravovala arabské jídlo z českých surovin. Pokud si pustíte sestřih pořadu, dozvíte, kdo Kláře tento recept poradil a zda ho už ochutnala.

Během vaření zbylo dost času na povídání o zajímavých arabských jídlech i pěkných místech v Sýrii, odkud pochází Klářin otec. Klára vám taky prozradí, jak vypadalo studium i co říkali rodiče na její herecké začátky. Pochoutky vám nabídnou i povídání o jogurtu, písničky a hru se slovy z kuchyně. Stačí si pustit záznam...

Arabské těstoviny s česnekovým jogurtem
Ingredience: 500 g těstovin (penne či makaróny), sůl, 1 velká cibule, 2 lžíce oleje, 1/2 kg mletého vepřového masa (nejlépe z plece), lžička koření baharát (směs skořice, hřebíček, bílý pepř, černý pepř, římský kmín, kari, muškátový oříšek), 2 lžíce piniových semínek, 1 velký bílý jogurt, 6 stroužků česneku a 1 svazek petrželové natě (ideálně plocholisté)

Postup: V osolené vodě s trochou oleje dáme vařit těstoviny. Na oleji osmahneme dozlatova cibulku nakrájenou na kostičky, přidáme lžičku koření baharát a mleté maso. Vše společně opečeme. Na další pánvi si na troše oleje dozlatova osmahneme piniové oříšky. Dále si rozmícháme velký bílý jogurt, do kterého vmícháme prolisovaný česnek. Servírujeme do mísy tak, že nejdříve promícháme těstoviny s polovinou česnekového jogurtu, navrch dáme udělané maso a přelijeme zbytkem jogurtu. Nakonec posypeme petrželkou.


Klára Issová v Pochoutkách

Klára Issová v Pochoutkách