Atmosféra letních vandrů a folkové pohody ovládla příbramské divadlo

24. únor 2013
Zprávy

Malou scénu příbramského divadla ovládli na celé sobotní odpoledne příznivci trampských, folkových nebo country písniček. Uskutečnil se tam totiž už 35. půlročník hudebního festivalu Huntík Zdeňka Hejkrlíka, který letos slaví 18 let své existence.

V minulosti bývala zimní část Huntíku předkolem celostátní Porty, ale letos bylo všechno jinak. Letos poprvé totiž zimní část Huntíku nebyla soutěžní, protože do ostatních předkol jako například v Zaječově se přihlásilo velmi málo soutěžících, takže i v Příbrami se pouze hrálo.

I tak se na jevišti malé scény představilo kolem desítky kapel z Příbrami, Dobříše, Prahy nebo například Plzně a České Lípy. Většina z nich na Huntíku ještě nehrála.

Z Příbrami je to třeba Pohoda blues, která vznikla z příbramských country muzikantů a jak název napovídá, věnuje se hraní blues. Nechyběli ale ani ostřílení matadoři tohoto festivalu jako Jerry a dcerry nebo Petr Vašina.

K letošní plnoletosti Huntíku připravili organizátoři malé překvapení a po 16. hodině si všichni přítomní muzikanti společně s diváky zazpívali několik písní přímo v hledišti.

Zakladatel Huntíku Zdeněk Hejkrlík

„My jsme se Zdeňkem vždycky říkali, že Příbram je plná muzikantů a zpěváků,“ říká Jana Hejkrlíková, která po smrti svého manžela pokračuje v organizování této hudební přehlídky, která už třetím rokem nese Zdeňkovo jméno.

A i díky tomuto spontánnímu vystoupení diváků a muzikantů zavládla na jevišti i v hledišti 35. půlročníku Huntíku Zdeňka Hejkrlíka i bez soutěžního klání atmosféra posezení kolem táboráku někde v létě na čundru, i když kolem vládla pravá brdská zima.

autor: Radek Ctibor
Spustit audio