Babička má milostné dopisy schované desítky let, její vnučce zmizela vyznání v počítačovém vesmíru

19. srpen 2018 13:03
Pět generací žen v jedné rodině v Úhercích na Mladoboleslavsku. Dvě Miloslavy, dvě Renaty a Anežka

Být v kontaktu se svými nejbližšími není v současnosti nic mimořádného, stačí mít mobilní telefon nebo tablet. Esemeskou nebo na facebooku hlásíme, že jsme dorazili do cíle cesty, hned připojíme fotku, jak vypadá hotelový pokoj, co jsme měli k obědu a jak si lebedíme v písku na pláži. A to třeba z druhého konce světa. Pět generací žen rodiny  v Úhercích na Mladoboleslavsku si při svých setkáních vypráví, že dřív o nich nikdo týdny nevěděl.

Bez informací zůstali rodiče Potrošovští, pokud se jejich dcera Míla vypravila na výlet nebo později s manželem na dovolenou, dny i týdny. Maximálně před jejich příjezdem přišel pohled. To pravnučka už z místa zavolá a rovnou pošle fotku. A když to neudělá, je poplach.

Právě v tom je setkání žen pěti generací jedné rodiny z Úherců na Mladoboleslavsku, z nichž nejstarší se narodila v roce 1925 a nejmladší letos v lednu, výjimečné. Podobné pocity prožívaly ve svém věku stejně i jinak zároveň.

"Když byl muž v pětačtyřicátém na vojně v Rakousku, tak mi psal. Ty dopisy mám dosud schované," říká ve svých třiadevadesáti letech Miloslava Potrošovská. 

 To její pravnučka Renata nemá v ruce nic. Když se s manželem potkali, všechna jejich konverzace probíhala přes počítač, takzvané ICQ. "Z toho mi nezbylo vůbec nic," stýská si trochu teď. 

Spustit audio

Související