Bambusy, adventní výzdoba z pedigu, svítilny

27. listopad 2010

Pokud byste si trochu exotičnosti chtěli dopřát i na zahradě v Čechách, pořiďte si bambus. Vše o bambusech pro vás zjišťovala redaktorka Markéta Vejvodová. Následuje reportáž o tom, co všechno se dá vytvořit z pedigu. Pokud máte doma kočku, určitě vás bude zajímat, jak ji bránit před plísňovými onemocněními.

Bambusy
Líbí se Vám exotické zahrady? Pokud byste si trochu exotičnosti chtěli dopřát i na zahradě v Čechách, pořiďte si bambus... a to nejen proto, že ve východních kulturách symbolizuje pružnost, dlouhý život i štěstí V Čechách totiž roste zelený po celé vegetační období a to určitě oceníte. Vše o bambusech zjišťovala Markéta Vejvodová u Jana Kocourka, jednatele společnosti ROSTETO.

Adventní výzdoba z pedigu
Pedig je přírodní materiál z ratanu. Tedy z rostliny, která se vyskytuje hlavně v tropických deštných lesích jižní Asie. Používá se také k výrobě různých dekoračních předmětů. A ty mohou náš byt zdobit právě v čase adventu a Vánoc. Reportáž o tom, co všechno se dá vytvořit z pedigu, natočil Jan Zítka.

Zvonek s korálky a mašlí

Svítilny
Na podzim přicházejí stále delší noci, takže pokud byste se rádi věnovali vašim koníčkům i po setmění, je nutné si zajistit především dobré světlo. Ovšem tak, abyste se přitom mohli volně pohybovat. A k tomu vám mohou pomoci nejrůznější praktické speciální svítilny. O tom, z jakých typů si můžete vybírat mluvila Markéta Vejvodová s Petrem Mitošinkou z firmy Kronium CZ.

Kožní plísňová onemocnění koček
Mezi problematické nemoci koček patří kožní plísňová onemocnění. Záležitost pro naše zvířecí kamarády i pro nás velmi nepříjemná. Proto se na prevenci a na případnou léčbu takových onemocnění zeptal veterinářky Rostislavy Fábikové Jan Zítka.

Dobrá rada na závěr
Pokud se vám zelenina rozbředla, nejprve ji rozmixujte, smíchejte se strouhaným parmezánem a poté zapečte v troubě.

autor: Eduard Hrubeš
Spustit audio