Bára Basiková připravila zapečené tousty s vajíčky, žampiony a hermelínem

Populární zpěvačka Bára Basiková navštívila Pochoutky Nadi Konvalinkové a Patrika Rozehnala. Připravila její oblíbené zapečené tousty s vajíčky, žampiony a hermelínem.

Povídali si o tom, jak se stravovali umělci v době socialismu na cestách, jak to vypadá v zákulisí na koncertech a co Bára vaří svým dětem. To všechno okořenil i rychlovýclech nebo reportáž o hermelínu a jeho předobrazu.

Zapečené rychlé tousty:
bílý toastový chléb nebo veka, vejce, cibulka nebo šalotka, balíček hermelínu, žampiony, sůl a pepř

Postup:
Umícháme vajíčka s nadrobno nakrájenými žampiony, nejlépe na cibulce. Nakrájíme veku nebo bílý toastový chleba. Umíchanou směs rozprostřeme na plátky pečiva, navrch položíme plátky nakrájeného hermelínu a dáme zapéct do trouby. Hotovo je za 20 minut.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.