Bára Basiková připravila zapečené tousty s vajíčky, žampiony a hermelínem
Populární zpěvačka Bára Basiková navštívila Pochoutky Nadi Konvalinkové a Patrika Rozehnala. Připravila její oblíbené zapečené tousty s vajíčky, žampiony a hermelínem.
Povídali si o tom, jak se stravovali umělci v době socialismu na cestách, jak to vypadá v zákulisí na koncertech a co Bára vaří svým dětem. To všechno okořenil i rychlovýclech nebo reportáž o hermelínu a jeho předobrazu.
Zapečené rychlé tousty:
bílý toastový chléb nebo veka, vejce, cibulka nebo šalotka, balíček hermelínu, žampiony, sůl a pepř
Postup:
Umícháme vajíčka s nadrobno nakrájenými žampiony, nejlépe na cibulce. Nakrájíme veku nebo bílý toastový chleba. Umíchanou směs rozprostřeme na plátky pečiva, navrch položíme plátky nakrájeného hermelínu a dáme zapéct do trouby. Hotovo je za 20 minut.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Historická detektivka z doby, kdy byl hrad Zlenice novostavbou. Radovan Šimáček jako průkopník žánru časově předběhl i Agathu Christie!
Vladimír Kroc, moderátor


Zločin na Zlenicích hradě
Šlechtici, kteří se sešli na Zlenicích, aby urovnali spory vzniklé za vlády Jana Lucemburského, se nepohodnou. Poté, co je jejich hostitel, pan Oldřich ze Zlenic, rafinovaně zavražděn, tudíž padá podezření na každého z nich. Neunikne mu ani syn zlenického pána Jan, jemuž nezbývá než doufat, že jeho přítel Petr Ptáček celou záhadu rozluští...