Bára Basiková: S Petrem máme střídavou péči. Ve výchově jsme ale zajedno

3. únor 2020

„Jsem maminka chlapce a den co den bojujeme s mobilem,“ svěřuje se zpěvačka v Blízkých setkáních.

Když jí před lety ukázali první CD, ptala se prý v duchu, co to je. „Vývoj nezastavíš, ale jsem vůči technickému pokroku rezervovaná,“ tvrdí Bára Basiková, která pořád používá tlačítkový telefon.

Honza Kraus se mi strašně směje

„Honza Kraus se mi strašně směje, ale já spíš vidím to negativní. Jsem maminka chlapce a den co den bojujeme s mobilem. Mně to vadí a mám pocit, že je něco špatně. Neříkám, že by si děti měly hrát s dřevěnými klacíky, ale něco na tom je.“

S Petrem Polákem, otcem syna Theodora, se kterým mají střídavou péči, jsou prý naštěstí ve výchově zajedno. „Vysvětlujeme Theovi, kde jsou hranice a snažíme se mu nabídnout jiné alternativy. Takže se chodí na do divadla, do muzea, na výstavy a výlety.

Sama jde příkladem

Theo se v poslední době začal hodně intenzivně věnovat hudbě, konkrétně hraje na bicí. Od Ježíška dostal bubny a snažím se ho hodně vést k tomu, aby trávil čas takhle. Ať děti dělají cokoli, jen ať pořád nekoukají do mobilů!“

Synovi jde příkladem. „Já sama nejsem na sociálních sítích a nepotřebuju vědět, co kdo jedl a co měl na sobě. Mně to přijde jako absolutní ztráta času. Ráda čtu, miluju české filmy a mám ráda cestování. Tohle je pro mě daleko víc, než koukání do mobilu,“ svěřila se Tereze Kostkové v Blízkých setkáních.

Proč natočila CD Slzy? Kdy si naposled poplakala? Líbil se jí dokument o Karlu Svobodovi? Co pro ni složil Václav Noid Bárta?  

autoři: Tereza Kostková , eh

Související