Bára Munzarová uvařila kapustnici s troškou alkoholu

Tentokrát si Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal pozvali k plotně herečku Báru Munzarovou, aby je naučila, jak sama říká, "vyprošťovací polévku" - kapustnici s troškou alkoholu. Bylo to příjemné povídání.

Pochoutky byli důkazem toho, že neplatí staré pravidlo, že v rozhlase a televizi se nesmí pít. My jsme přidali do polévky štamprdličku poctivé slivovičky. Během vaření si povídali o kuchtění, o dceři Aničce i herectví. Dozvěděli jste se, jak to vypadalo, když maminka Jana Hlaváčová četla malé Barunce pohádku, když byla trochu ovíněná, jak si tatínek hrál na opilce nebo proč nechtěla Bára jako malá k zubaři.

Kapustnice s troškou alkoholu:
2 sáčky kysaného zelí, 250 g uzeného masa, 250 g hovězího masa na polévku, 250 g vepřového masa, 2 nožičky pikantní klobásy (zbojnická nebo dunajská), hrst sušených hub, asi 10 sušených švestek, 3 stroužky česneku, sůl, nové koření, celý pepř, bobkový list a štamprdlička bílého alkoholu (může to být slivovice, meruňkovice, apod.)

Reprízováno 23. června 2013.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.