Barrandovský most čekají další omezení dopravy. V pondělí 15. května začíná druhá etapa rekonstrukce

14. květen 2023 06:00

Nejvytíženější dopravní stavbu v Česku čekají od pondělí 15. května další opravy. Pražští silničáři tak už o víkendu začnou se značením dopravních omezení. Řidiči po Barrandovském mostě přejíždějí Vltavu už 40 let, teď by měli využít spíš objízdné trasy.

„Objízdné trasy budou vedeny primárně po Pražském okruhu. Pro použití v rozsahu vyznačených objízdných tras bude okruh k dispozici zdarma, není nutné mít dálniční známku.“

Náměstek primátora pro oblast dopravy Zdeněk Hřib z Pirátů doporučuje řidičům také využívat navigační aplikace s aktuálními informacemi o dopravě. A pokud je to možné, tak místo autem jet městskou hromadnou dopravu. Některé linky kvůli opravám mostu totiž Praha posílí.

„Týká se to například linky 21 a několika dalších autobusových linek. Posílení je naplánováno od pondělí 15. května,“ dodává Hřib.

Barrandovský most

V každém směru od pondělí ubyde řidičům jeden jízdní pruh. Silničáři navíc uzavřou barrandovskou rampu ve směru z ulice K Barrandovu na Jižní spojku. Dělníci tam totiž musí frézovat silnici nebo demolovat římsy a zábradlí.

„Bude docházet k odstraňování svodidel, povrchových vrstev vozovky tak, aby se dělníci co nejdříve dostali na konstrukční části a mohli zahájit sanační opravné práce,“ vysvětluje generální ředitel pražské TSK Jozef Sinčák.

Rekonstrukce Barrandovského mostu je rozložená do několika let, první část oprav začala loni v květnu. Letošní fáze oprav by měla být hotová do poloviny srpna.

autoři: Karolína Burdová ,
Spustit audio