Basketbalisté Nymburka podlehli v Lize mistrů Hapoelu Jeruzalém. Ve skupině zůstávají poslední

8. listopad 2018 06:42

Basketbalisté Nymburka prohráli v Lize mistrů na hřišti Hapoelu Jeruzalém 64:88 a po 5. kole zůstávají poslední ve skupině C s jednou výhrou. Izraelský tým je se čtyřmi výhrami první. Český mistr nezachytil úvod zápasu, hostům v první čtvrtině nastřílel James Feldeine 17 ze svých 35 bodů, kterými vyrovnal maximum soutěže v sezoně.

Nymburští chtěli i bez kapitána Pavla Pumprly navázat na půdě favorita na minulou výhru nad Antverpami, ale vedli jen v úvodu 15 sekund. Domácí dominovali zejména díky Feldeineovi, který byl v první čtvrtině nezastavitelný a vystřílel pro svůj tým náskok 14 bodů.

Hosté poté vyrovnali hru, ale nedařilo se jim snížit dvoucifernou ztrátu. Když pak v úvodu druhé půle Hapoel předvedl šňůru 9:0, prohrával Nymburk už o 20 bodů.

V útoku se nedařilo Vojtěchu Hrubanovi, který měl před zápasem průměr 20 bodů na zápas, ale tentokrát jich zaznamenal jen sedm.

Chytli se alespoň Jaromír Bohačík s Alexem Davisem vracejícím se po zranění, ale i tak se hosté nadřeli na každý koš a měli velké problémy pod košem. Na doskoku prohráli 36:61 a dovolili soupeři 23 útočných doskoků a z toho 20 bodů 

Feldeine svým výkonem zastínil i bývalou velkou hvězdu NBA Amar'ea Stoudemirea, který zaznamenal 13 bodů. Za Nymburk dal 16 bodů Bohačík.

autor: ČTK
Spustit audio