Basketbalový Nymburk dal Pumprlovi výpověď. Kapitán týmu odehrál v klubu sedm sezon

30. červen 2020

Kapitán nymburských basketbalistů Pavel Pumprla dostal od klubu výpověď. Vedení šestnáctinásobného českého mistra se k tomuto kroku rozhodlo kvůli přestavbě týmu před novou sezonou. Bývalému kapitánovi české reprezentace, s níž obsadil loni na mistrovství světa v Číně šesté místo, však možná nabídne novou smlouvu, zřejmě s nižším platem.

„Pavlovi teď samozřejmě nic nebrání v tom, aby jednal i s jinými týmy, pokud bude chtít. My si jeho odvedené práce pro Nymburk velmi vážíme, ale v současné situaci musíme pozorně skládat nový tým a při tom zohlednit spoustu věcí,“ uvedl sportovní ředitel Nymburka Ladislav Sokolovský v tiskové zprávě.

Kvůli dopadům pandemie koronaviru si finančně pohorší i trenér Nymburka Oren Amiel, který prodloužil s klubem smlouvu na další rok.

„Vzhledem k tomu, že jsme se s trenérem Amielem domluvili na další spolupráci až v minulých dnech, je skládání týmu teprve v začátcích. A situaci kolem Pavla Pumprly jsme museli řešit do konce června. Proto jsme se rozhodli smlouvu vypovědět a začít s čistým štítem. Musíme zohlednit jak ekonomické, tak sportovní faktory. Nevylučujeme, že Pavlovi nabídneme novou smlouvu, ale toto rozhodnutí jsme nechtěli udělat unáhleně a pod tlakem do konce června,“ prohlásil Sokolovský.

Klubová legenda

Pumprla odehrál za Nymburk sedm sezon a s 370 zápasy mu patří šesté místo v klubové historii. S 2822 body je devátý. V letech 2012 až 2016 působil ve Španělsku a Belgii. Na domácích palubovkách hrál také za Opavu a Prostějov.

Smlouvu Nymburk podepsal s patnáctiletým odchovancem Martinem Studnickým. Talentovaný hráč vysoký 204 centimetrů bude s A týmem částečně trénovat, hrát zatím bude dál v mládežnických kategoriích.

zdroj: ČTK
Spustit audio