Bazén v Nemocnici na Homolce nemá provozovatele. Vedení nemocnice doufá, že bude uzavřen jen dočasně

6. leden 2022

Bazén v Nemocnici na Homolce není od začátku roku přístupný pro veřejnost. Dosavadní nájemce s vedením zdravotnického zařízení neprodloužil smlouvu a do výběrového řízení na nového provozovatele se nikdo jiný nepřihlásil.

Čtěte také

Bazén je 25 metrů dlouhý, voda v něm má 27 stupňů Celsia a sloužil nejenom k plavání, konaly se tu také lekce aqua aerobicu. Oficiálně se zařízení v nemocnici jmenovalo Bazén a relaxační centrum Homolka. Kromě možnosti plavání tam byla i posilovna, sauny pro muže i ženy, masáže, solná jeskyně, rotopedy, pásy na běhání a další zařízení. 

Snaha o zprovoznění

Dosavadní provozovatel a nájemce se s nemocnicí nedohodl na dalších podmínkách smlouvy. Podrobnější obě strany nechtěly být. Mluvčí nemocnice Martina Dostálová doufá, že bazén a okolí bude uzavřené jen dočasně. Podle ní vypsala nemocnice už na konci loňského roku výběrové řízení na jiného provozovatele.

„Do výběrového řízení na nového provozovatele bazénu se bohužel nikdo nepřihlásil. Příčinou této situace je zejména vysoký nárůst cen energií, což zásadním způsobem ovlivňuje efektivnost tohoto podnikání a zájem o něj. Děláme vše pro to, abychom bazén opět zprovoznili, a analyzujeme všechny možnosti, jak v provozování nadále pokračovat,“ uvedla mluvčí. Připomněla, že ve hře je i ta možnost, že by bazén měla pod sebou přímo nemocnice. Pro rehabilitaci pacientů nemocnice se nic nemění, lékaři používají jiný, menší bazén.

Loni prošel bazén i přilehlé prostory velkou rekonstrukcí, byla by tedy škoda ho neotevřít pro veřejnost. Voda se nevypustila, bude se prý zatím temperovat na potřebnou teplotu. Proto se vedení nemocnice snaží vyřešit situaci co nejdříve.

autoři: Radek Duchoň ,
Spustit audio