Benefice hokejových osobností vynesla ochrnutému mladíkovi půl milionu

7. říjen 2015

Hokejové hvězdy podpořily sedmnáctiletého Dominika Skořepu. Ten po autonehodě bojuje o to, aby znovu začal chodit. Exhibice mu vynesla téměř půl milionu korun.

Nymburský zimní stadion patřil v úterý večer sedmnáctiletému Dominikovi Skořepovi. Po nehodě má jedno velké přání - znovu začít chodit. Někdejšího hokejistu Nymburka a Mladé Boleslavi přijela podpořit celá řada osobností českého hokeje.

„Hlavním cílem bylo vybrat co nejvíce peněz a pomoct Dominikovi v jeho rekonvalescenci, která určitě nebude jednoduchá a bude něco stát. Po sečtení všech finančních darů a výtěžku utkání se částka blíží půl milionu korun,″ pochvaloval si po akci jeden z hlavních organizátorů Lukáš Král.

Vybraná částka zaskočila nejen jeho. Dojetí neskrýval ani samotný Dominik Skořepa. „Je to skvělé, mít takovou podporu. Strašně mi tím pomáhají,″ říká mladík, který má nyní před sebou pětiměsíční pobyt v rehabilitačním zařízení v Kladrubech.

Kromě Petra Nedvěda Dominika podpořili i mnozí další - Petr Leška, Roman Červenka, Martin Hamrlík, Michal Broš, Libor Procházka či Pavel Patera. Tým osobností vedl současný generální manažer české hokejové reprezentace Slavomír Lener.

„Určitě to byla jedna z těch zdařilejších akcí, atmosféra byla parádní, na lidech bylo vidět, že je hokej baví a milují legendy,″ poznamenal Lenert. A připustil, že i jeho samotného překvapilo, jak to "klukům" jezdilo.

autor: ppe
Spustit audio