Bohdana Pavlíková a Luboš Veselý: Když máme před premiérou, je doma ticho a nepořádek

8. duben 2022

Seznámili se na prknech, co znamenají svět, a jejich soužití trvá už 11 let. Přestože přišla žádost o ruku, svoji nejsou. Kývla by dnes Bohdana Pavlíková na nabídku k sňatku Luboše Veselého?

Můžete je vidět v pražském Švandově divadle i v televizi – Bohdana se čtyři roky objevovala v nekonečném seriálu Ulice, Luboš Veselý exceloval v minisérii Herec. V divadle se potkávají ve hrách Hadry, kosti, kůže a Pohřeb až zítra. „Já vítám, když spolu můžeme hrát v jedné hře, líp se nám plánují věci okolo,“ říká Bohdana. „Režim v domácnosti je lepší, jdeme spolu na zkoušky, domů a hraje se nám spolu dobře,“ potvrzuje Luboš.

Před kamerou se moc nepotkávají, společně si zahráli jen v Četnických humoreskách. „Já točím málo ve srovnání s Lubošem, ale tím si nestěžuju, mě divadlo baví.“

Před premiérou je doma klid a nepořádek

Herecké partnerství si pochvalují, a když zkoušejí společně, mají podobné návyky i doma. „Týden před premiérou náš byt opravdu jen používáme, v den premiéry už uklízíme,“ vypráví Bohdana. Vzhledem k tomu, že Luboš točí víc, a musí se tím pádem učit víc textů, Bohdana chápe, že na to potřebuje klid. „Čím jsem starší, tím se mi texty učí hůř,“ posteskl si Luboš a je za toleranci své partnerky rád. „Před premiérou se navíc odhazují i svršky různě po bytě a zkrátka je tam bordel.“

„V tu dobu je spíš uzavřený sám do sebe a humor ubývá. Už ho přece jen znám, tak spíš jen kontroluju, jestli mu nic není. Když má před premiérou, tak je doma ticho a nepořádek. Takové dny přichází, ale zase pak odejdou,“ říká s nadhledem Bohdana.

Žádost o ruku přišla moc brzy

Seznámili se při hře Domeček pro panenku v divadle v Šumperku. „To potkání se bylo bezesporu osudový. Já pro změnu zápasil s množstvím textu a Bohdanka mi s tím hodně pomáhala, ‚nahazovala‘ mi a u toho jsme se sbližovali,“ vzpomíná Luboš.

Žádost o ruku přišla hned po pár týdnech, ale na Bohdanu to bylo příliš brzy, takže se nabídka nesetkala s kladnou reakcí. „Luboš se do všeho vrhá po hlavě. Maminka nebyla s mým otcem sezdána, tak nevidím vzor té svatby. Nevím, jestli bych teď kývla, i když někdy na to přijde řeč.“ „Na druhou stranu už má plán, že kdyby svatba byla, tak bude na táboře, kam jezdíme v létě,“ usmívá se Luboš.

Letní tábory si zamilovali, jinak má Luboš spíš specifické koníčky, kterými Bohdana trpí. „Dřív lezl po horách, ale k šedesátinám si nadělil seskok padákem. Tak to je opravdu výrazně lepší. On mě vlastně pořád stresuje,“ říká s dávkou sarkasmu. „Já letěla letadlem jen jednou a mně to nedělá dobře.“ „Já ji neberu na skákání ani do Příbrami. Nechci, aby koukala a řekla si ‚Aha, už vypadl‘. Nechci ji stresovat,“ říká potutelně.

Bohdana Pavlíková, Luboš Veselý a moderátorka Alexandra Mynářová

Čím je uchvátila Šumava? Co říkají o svých rolích v divadle a co chystají? A preferují nějakou svoji interpretaci, nebo jedou text slovo od slova? Poslechněte si v pořadu Slavné dvojice.

Spustit audio