Boj o Senát na Praze 12: Pavel Fischer (nezávislý kandidát) a Eva Tylová (kandiduje za Piráty)

V senátním duelu se střetli nezávislý kandidát Pavel Fischer a Eva Tylová, která kandiduje za Piráty. Oba kandidáti našli určitou shodu například v otázce přístupu k developerům a rozvoje měst a obcí.

Čtěte takéDetail obvodu Prahy 12 po prvním kole senátních voleb

Eva Tylová se developerské oblasti věnuje v dlouhodobém horizontu – jako opoziční zastupitelka pomáhá lidem třeba v odvoláních proti některým rozhodnutím.

„Nechceme zastavit rozvoj městské části, ale také nechceme, aby na místě dvoupodlažních objektů se stavěly osmnáctipatrové,“ říká.

I podle Pavla Fischera se rozvoj velkých měst bez dialogu mezi občany se silnými hráči neobejde. „Bydlím ve vsi, kde je celá řada slepých uliček, kde chybí chodníky a kde developeři si přišli na své a místní to nesou velice těžce,“ doplňuje.

V té souvislosti mu chybí pohled celostní – mezi Pranou a městskými částmi na jedné straně, ale také mezi metropolí a středními Čechami.

„Neřešíme velké otázky dopravy, dopravní sítě, rychlých železnic. Jsme v Evropě na druhé koleji,“ varuje.

Čtěte takéSenátní volby: sledujte předvolební duely

S tím souhlasí i Eva Tylová, podle které rozvoj města je potřeba vést uvážlivě – aby nepoškozoval stávající obyvatele a zároveň vedl k rozvoji.

„Město musí žít jako jeden organismus, musí být dopravně ošetřeno a musí mít dostatek zeleně,“ uzavírá.

autoři: Jan Pokorný , prh

Více o tématu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.