Boleslavští hokejisté podpoří předčasně narozené děti.Speciální dresy, na kterých je lev s dudlíkem, půjdou do dražby

10. prosinec 2018 07:19

Lev s dudlíkem v tlamě? Ano, právě tak si hokejisté Mladé Boleslavi upravili svoje logo pro nedělní extraligové utkání s Třincem.  I když na ledě prohráli 1:4, jejich nápad pomůže dětem na nedonošeneckém oddělení mladoboleslavské Klaudiánovy nemocnice.  

Dobrých skutků není nikdy dost, řekli si hokejisté Mladé Boleslavi. Pro nedělní extraligové utkání s Třincem vyměnili svoje tradiční klubové barvy za speciální dresy vyvedené v lososové barvě. A nezbytný lev na jejich hrudi byl obdarován dudlíkem.

Hokejisté BK Mladá Boleslav podpořili ve speciálních dresech nedonošenecké oddělení Klaudiánovy nemocnice

Výtěžek z následné aukce těchto atypických dresů plus z prodeje připínacích placek, nabízených v neděli fanouškům, věnují hokejisté Klaudiánově nemocnici v Mladé Boleslavi. Přesněji řečeno oddělení, které pečuje o předčasně narozené děti.

Pokud se týká diváků, ti se na lva ozdobeného dudlíkem tvářili přívětivě. Patronem celé akce byl útočník Pavel Musil. Nedávno si totiž sám vyzkoušel, jaké to je - bát se o předčasně narozenou dceru. „Než jsme měli malou, tak jsem hokej řešil až moc. Teď, i když se nedaří, člověk přijde domů a čeká tam na něj to malý štěstí, jsem za to moc rád,“ říká hokejista.

Hokejisté BK Mladá Boleslav podpořili ve speciálních dresech nedonošenecké oddělení Klaudiánovy nemocnice

I když si Pavel Musil přebudoval svůj žebříček životních hodnot, neznamená to, že by se hokej ocitl v jeho případě k nelibosti trenérů na vedlejší koleji.

Pokud se ale týká prohraného nedělního zápasu s Třincem, ten skončí vlastně až ve chvíli, kdy bude odpískána aukce speciálních dresů. „Doufám, že se vybere co nejvíc, už při zápase se vybrala hezká částka. Hodně lidí přispělo a já jim za to chci poděkovat,“ vzkazuje Pavel Musil, hokejista a otec v jedné osobě.

autor: Aleš Procházka
Spustit audio