Bourání mostů v Příbrami komplikuje dopravu řidičům i chodcům. Uzavírka potrvá do konce srpna

17. březen 2023 13:30

Dělníci začali bourat mosty ve Školní ulici v Příbrami. Ta je proto od začátku týdne neprůjezdná. Omezení se dotýká nejen řidičů, ale taky chodců. U demolice jednoho z nich byl i náš reportér Tomáš Maleček.

„Před chvílí se tady hydraulické nůžky zakously do prvního z těch mostů. Společně s nimi tady pracuje ještě jeden bagr. No a konkrétně dělníci bourají most u hasičské zbrojnice. Teprve potom přijde na řadu ten druhý. Ten je asi o 100 m dál,“ popisuje demolici reportér.

Že jsou mosty ve špatném stavu, zjistili krajští cestáři. A to zhruba před rokem po mimořádné prohlídce. A protože pod oběma mosty vedl podchod, preventivně jeden z nich museli pro chodce už před zmíněným rokem uzavřít. Dělníci ve Školní ulici budou pracovat několik měsíců, uzavírka je plánovaná až do konce letošního srpna.

Jak uzavírka omezuje život ve městě

Přestože Školní ulice není přímo v centru města, na náměstí T. G. Masaryka je to odtud skoro kilometr, je hlavní spojnicí středu města s oblastí okolo obchodního centra Nová Zdaboř. Ulicí neprojedou nejen auta, ale odklonem ulicemi Žežická, Karla Kryla a Seifertova jezdí taky všechny autobusové linky, které běžně obsluhují zastávky Školní a Školní, kruhový objezd. Týká se to městských linek, školního autobusu i autobusů Pražské integrované dopravy.

Uzavírka komplikuje situaci i chodcům. Ti teď musejí využívat delší cestu ulicemi Čechovská a Sportovní, případně využívají cestu pod základní školou. Nicméně právě od základní školy v ulici Školní je právě k této škole přístup.

autoři: Tomáš Maleček , JMys | zdroje: Český rozhlas , ČTK
Spustit audio