Bouřka opět kácela stromy a uvolněné kamení zasypalo železniční trať v osadě Jarov u Prahy

27. srpen 2022 10:31

Středočeští hasiči zasahovali v pátek a v sobotu kvůli bouřce u 80 událostí, nejčastěji čerpali vodu ze zatopených sklepů a zahrad. Nejvíc zásahů měli na Mladoboleslavsku. Uvedli to na twitteru. 

V osadě Jarov u Prahy se v pátek večer sesulo kamení na železniční trať a silnici, kameny dopadly i na osobní auto, kolemjdoucí z něj vyprostili ženu. Nebyla zraněná. Trať v úseku Zbraslav-Vrané nad Vltavou zůstala neprůjezdná, náhradní dopravu zajišťovaly až do sobotního odpoledne autobusy. Provoz se podařilo obnovit až po 16 hodině.

Nejvíc výjezdů, 40, se týkalo čerpání vody, ve 23 případech hasiči odstraňovali spadlé stromy. Napilno měli hlavně kolem páteční sedmé hodiny večerní, kdy vyjížděli ke třem desítkám případů. Nejvíc zásahů měli na Mladoboleslavsku, kde do půlnoci zaznamenali kolem 20 událostí souvisejících s počasím.

Po deseti případech měli hlášeno v okresech Praha-východ a Benešov. "Nejčastěji šlo o čerpání vody ze sklepů a zahrad, také z rodinných domů," uvedl mluvčí středočeských hasičů Tomáš Bakalář.

autoři: Zuzana Roudnická , jum | zdroj: ČTK
Spustit audio