Bramborová šťáva zklidní střeva i žaludek. Využijete ale i bramborový škrob
Brambory dnes vnímáme jenom jako přílohovou zeleninu. Naše babičky ale věděly, že jsou velmi zdraví prospěšnou potravinou.
Nejvíce zdravých látek v nich zachováte, když je budete vařit ve slupce. Pokud potřebujete zklidnit střeva a žaludek, použijte bramborou šťávu. Tu získáte z oloupaných a najemno nastrouhaných syrových brambor. Pijte půl deci šťávy alespoň třikrát denně, vždy mezi jídly. Šťáva výborně pomáhá také při žaludečních vředech.
A stranou nezůstává ani bramborový škrob. Právě naše babičky s ním zasypávaly hnisající rány, aby se lépe hojily. A nezapomeňte ani na voňavý bramborák. Jsem si jistá, že umí navodit velmi příjemné pocity.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Mimozemští roboti, červí díry, kosmické elektrárny... je lepší být ve střehu.
Tomáš Vacek, vedoucí Programu celoplošné stanice


Komplet 3CD Vladana a Prasopes
Co se stane, když se desetiletá holka rozhodne být intergalaktickou strážkyní? Sci-fi seriál o útěku z domova, vzpouře strojů a přátelství s jedním zvláštním kouzelným zvířetem.