Černošicemi od středy neprojedete. Čekají vás objížďky a další komplikace

1. květen 2018

V Černošicích u Prahy začne ve středu úplná uzavírka hlavního průtahu městem. Důvodem je celková rekonstrukce silnice II/115. Řidiči i chodci by se měli připravit na velké dopravní komplikace.

Podle starosty Filipa Kořínka (Věci černošické) bude značená objízdná trasa rozdělená pro osobní a nákladní auta. Objízdné trasy pro osobní automobily navíc budou přímo v Černošicích vedeny po úzkých místních komunikacích a na dvou místech se jejich směry budou křížit. V kombinaci se závorami na přejezdu frekventované železniční trati Praha-Beroun lze podle Kořínka očekávat velká zdržení. "I pro osobní auta je tak v příštích měsících lepší se Černošicím úplně vyhnout," dodal starosta.

Další informace včetně detailního popisu objížděk najdete například na internetových stránkách http://www.mestocernosice.cz/rekonstrukce-ii-115/, kde se dozvíte i informace, jak bude během rekonstrukce, která potrvá do 11. července, zajištěný odvoz odpadů nebo jak řešit parkování aut u nemovitostí. Změny budou také na trasách některých linek MHD. Na objízdné trase v Komenského a Poštovní ulici budou také po dobu rekonstrukce zřízené dva provizorní přechody pro chodce.

Objízdné trasy pro automobily do 3,5t ve směru na Dobřichovice budou vedeny z ul. Radotínské do Komenského - Pod Horkou - Riegrova na sil ll/115 Vrážská a ze směru od Dobřichovic povede objízdná trasa po místních komunikacích ul. Karlická - Fügnerova - Poštovní - Komenského na silnici ll/115 ul. Radotínská.

Pro dopravu nad 3,5t obousměrně povede objízdná trasa už z RADOTÍNA ul. Zderazskou přes Třebotov na sil lll/10120 Kuchař a dále po lll/10122 Mořina - Mořinka - Lety - Dobřichovice a opačně.

autoři: von , Lenka Pištěková
Spustit audio