Český rozhlas Region nabídne vysílání z olympiády

9. únor 2018

Aktuální výsledky, ohlasy českých reprezentantů, exkluzivní rozhovory i reportáže přímo z dějiště olympiády nabídne ve svém vysílání Český rozhlas Region. Případné úspěchy českých sportovců se stanice bude snažit přinést v přímém přenosu.

Český rozhlas je jediným rádiem v České republice, které má vysílací práva a může nabídnout přenosy i reportáže přímo z olympijských sportovišť. „Do Koreje odletělo 8 sportovních reportérů Českého rozhlasu a všechny jejich zprávy, reportáže i rozhovory budeme mít k dispozici. Každý den nabídneme čtyři pravidelné olympijské souhrny (v 7:30, 8:30, 12:00 a v 17:00), ale zpravodajství i jednotlivé příspěvky budou ve vysílání po celý den, Ranním Regionem počínaje a večerním vysíláním konče,“ říká ředitel Českého rozhlasu Region Tomáš Pancíř.

Ten se těší i na přímé přenosy. „Poprvé v historii připravil Český Rozhlas speciální olympijskou stanici. Bude vysílat po celou dobu olympiády a přinese mimo jiné přímé přenosy závodů v biatlonu, rychlobruslení nebo snowboardcrossu a samozřejmě i přenosy českých zápasů hokejového turnaje. A my na Regionu máme možnost se k těmto přenosům kdykoliv připojit. Těšíme se tak, že úspěchy českých sportovců, respektive klíčové okamžiky z nich, i my přineseme v přímém přenosu,“ dodává Tomáš Pancíř. Ona speciální stanice se jmenuje Radiožurnál – olympijský speciál a poslouchat jí můžete po celou dobu olympiády na internetu (www.radiozurnal.cz), v aplikaci pro mobilní telefony iRadio a také v digitálním vysílání DAB+. Mimochodem, o digitální rádio, na kterém můžete nejen tuto stanici poslouchat, se až do pondělí soutěží i v ranním vysílání Regionu.

Čeští olympionici v Jižní Koreji

Český rozhlas Region se samozřejmě kromě hlavních českých hvězd bude soustředit na středočeské sportovce. A jednoho ze zástupců středních Čech představí už v sobotu 10. února ve vysílání detailněji. „V sobotu po 15. hodině přineseme posluchačům časosběrný rozhlasový dokument o berounském rodákovi Josefu Jandačovi. Náš reportér František Kuna s ním natáčel rok nejen o přípravách na olympiádu a výsledek rozhodně stojí za to,“ slibuje programový šéf Regionu Pavel Kozler.

autor: redakce
Spustit audio