Cestou na Vlčí jámy u Horní Blatné si můžete odpočinout na obří lavičce. Někdo vám na ni musí pomoct

25. únor 2019
Česko – země neznámá

Obří červená lavička zdobí od roku 2018 oblíbenou turistickou trasu vedoucí k Vlčím jámám a rozhledně na Blatenském vrchu. Tuto turistickou atrakci rozhodně nepřehlédnete. Pyšní se totiž úctyhodnými rozměry - celkovou výškou 2,8, výškou sedadla 1,42 a šířkou 4 metry.

 

Lavička slouží k pobavení turistů, kterých tu za sezónu projde skutečně mnoho. Málokdo si odpustí se na ní vyfotit. K tomu, aby si na ní člověk ale mohl udělat fotku, potřebuje kromě druhých rukou také slušnou fyzickou kondici. Dostat se na sedadlo pouze vlastním silami není totiž vůbec jednoduché.

Za nápadem a provedením obří lavičky stojí členové spolku Vavřinec. Jeden z členů spolku, Miroslav Očenášek, se inspiroval podobnou lavičkou, která stojí v Barceloně. Od nápadu k realizaci už nebylo daleko. Trvalo pouhých šest týdnů a na lavičce mohly vzniknout první fotky.

Není také náhodou, že v těsné blízkosti lavičky najdete dřevěnou sochu svatého Vavřince a vchod do štoly Vavřinec. I za tím stojí spolek, který se stará o obnovu historického horního dědictví města Horní Blatná. Kromě toho tu pořádá společenské a sportovní akce, podporuje aktivity v oblasti cestovního ruchu a ochrany místní přírody a krajiny.

 

Spustit audio