Cestující se na nádraží ve Voticích nemohou v mrazech schovat do tepla. Už několik let je zavřená čekárna i toalety

22. leden 2019 14:28

Jaké to je, když se nemáte kde schovat před mrazem, zažívají každý den cestující ve Voticích na Benešovsku, když jedou vlakem. Na nádraží je totiž už pět let zavřená čekárna a taky toalety. Přes léto to cestujícím tolik nevadí, v zimě se ale množí stížnosti, adresované na zdejší radnici. Město se rozhodlo čekárnu i s toaletami zase otevřít. Pomoct mu při tom mají senioři z okolí.

„V současné době máme předběžně dohodnuto s dopravcem ČSAD Benešov, že by ráno čekárnu otevřel řidič a odpoledne jí zamkl nějaký spolehlivý místní občan. Jednáme i se správcem budovy, Správou železniční dopravní cesty (SŽDC), jak bude probíhat svoz odpadků a podobně,“ říká mluvčí votické radnice Jan Vachtl.

A proč je vlastně čekárna uzavřená? „K zavření došlo v souvislosti s dokončením koridoru z Votic do Benešova, kdy tu byla ukončená služba dopravních zaměstnanců a stanice zůstala opuštěná. Lidé si teď často stěžují, že není kde se schovat,“ dodal mluvčí.

To by se ale mohlo během letošního roku změnit. SŽDC snahu města vítá a ve spolupráci s ním je připravená i na případné opravy nádraží.  

Spustit audio