Chceme se důstojně rozloučit, říká trenér hokejistů Kladna Jan Neliba

20. duben 2014

Hokejovou baráž ovládly dva prvoligové celky. V posledním kole už jde jen o to, který tým postoupí jako vítěz baráže. Naopak pro Kladno a Chomutov půjde o loučení s nejvyšší soutěží.

Skutečnost, že baráž ovládly dva nejlepší celky první ligy nutí k zamyšlení. Rozhodnout mohla i zkušenost s vypjatými boji. Vždyť například Mladá Boleslav už v baráži startovala posedmé.

„Je to možný. Kladno v podobné situaci už dlouhou nebylo. Hráče jsme nabádali, že to bude velice těžký a to se potvrdilo. Oba prvoligové týmy zasluhují absolutorium,“ složil poklonu Mladé Boleslavi a Olomouci kladenský asistent Jan Neliba.

Rytíři se minimálně na rok s nejvyšší soutěží rozloučí domácím duelem proti Olomouci. Namotivovat hráče pro závěrečnou bitvu sezóny nebude vůbec jednoduché.

„Je to těžké. Chceme se důstojně rozloučit. Věříme, že přijde pár skalních fanoušků a těm chceme předvést důstojný výkon a snad i vítězství,“ přeje si Jan Neliba.

V podobné roli se ocitne Chomutov v Mladé Boleslavi. V dresu Severočechů se na led svého bývalého klubu vrátí útočník Nikola Gajovský. Jinak specialista na baráž. Hrál ji sedmkrát. Jen v jednom případě smutnil po sestupu. Právě letos.

„Je to nepříjemné. Chtěli jsme, psychicky jsme nebyli dole. Jenom to chtělo navázat na první tři zápasy, které jsme dobře odehráli na začátku baráže. Bohužel to dopadlo takhle,“ dodal Nikola Gajovský.

autoři: ppe , Vojtěch Bureš
Spustit audio