Chovatelka zlatých retrívrů Gabriela Deverová ze Zvánovic: Život bez psa si nedokážu představit

18. srpen 2022

Už tři generace zlatých retrívrů vychovala „pejskařka“ tělem i duší, Gabriela Deverová ze Zvánovic u Říčan. Jezdí s nimi na výstavy po celé Evropě a všude mají obrovské úspěchy. Doma má už celou skříň medailí a pohárů.

Psy chová už 17 let: „Pejsky jsem chtěla od mala. Prvním byl trpasličí pudlík, kterého jsem dostala ve čtyřech letech. Když ve svých třinácti letech zemřel, bylo mi 17. A to byl ten okamžik, kdy jsem si řekla, že bych chtěla konečně toho pořádného velkého psa,“ popisuje své chovatelské začátky Gabriela Deverová ze Zvánovic u Říčan.

„Nejstarší fenka Lucky (12 let), vlastně zakladatelka mé chovatelské stanice, je šampionka tří států: České republiky, Slovenské republiky a Polské republiky. Zároveň je čekatelkou maďarského a rakouského šampiona. Na světových výstavách v Salzburku a v Miláně získala výbornou,“ vzpomíná paní Gabriela na největší úspěchy fenky Lucky. Druhé fence Roxy je 8 let (dcera Lucky) a té třetí Duffy je 8 měsíců.

Zhruba za tři roky by chtěla paní Gabriela do svého chovu další „zlatá štěstíčka“. Život bez psa si nedokáže představit. Podle ní totiž dávají sílu a lásku.

Spustit audio