„Cimrmanolog“ Zdeněk Svěrák slaví 85. narozeniny. Hned po nich vyrazí do práce, točí nový film

28. březen 2021

Dramatik, scenárista, herec, autor písňových textů a spisovatel Zdeněk Svěrák začne v pondělí se synem, režisérem Janem Svěrákem, natáčet nový film. Kvůli tomu a vzhledem k protiepidemickým opatřením nechystá oslavu svých 85. narozenin. Ty má v neděli 28. března. 

Celkově osmý film, na kterém spolupracuje se synem Janem, se bude jmenovat Betlémské světlo.

„Scénář napsal náš syn Jan podle mých tří povídek. Bude to taková komorní komedie, ve které hraju spisovatele Karla Šejnohu. Vlastně hraju sám sebe,“ přiblížil Zdeněk Svěrák.

Jeho ženu si pak zahraje Dana Kolářová. „Myslím, že obsazení se povedlo. Hlavní mileneckou roli hraje Tereza Voříšková Ramba a jejím partnerem bude Vojta Kotek,“ doplnil.

Zatím poslední snímek Po strništi bos otce a syna Svěrákových měl premiéru v roce 2017. V tuzemských kinech ho vidělo přes půl milionu diváků.

Největšího úspěchu dosáhli s Koljou, který získal krom jiného také Oscara za nejlepší cizojazyčný film roku 1996. Před pěti lety převzal Zdeněk Svěrák na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech z rukou Jiřího Bartošky Cenu prezidenta festivalu za přínos české kinematografii.

zdroj: iROZHLAS.cz
Spustit audio