Čína po česku

Číňan by asi zas jednou zíral…

Suroviny:

500 g vepřového plecka nebo kýty nebo kuřecího masa

kořenící směs ČÍNA

zelená část pórku

1-2 červené papriky

2 lžíce sádla

Postup:

  1. Maso nakrájíme na menší kousky, zprudka osmahneme na sádle, poprášíme kořenící směsí, mírně podlijeme horkou vodou a dusíme do měkka.
  2. V závěru přidáme na kostičky nakrájené papriky a na půlkolečka nakrájený pórek a krátce podusíme, zelenina by měla křupnout.
  3. Podáváme s rýží, maso není potřeba solit, soli je dost v kořenící směsi.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.