Činnost KACPU Středočeského kraje pro uprchlíky z Ukrajiny se z Kutné Hory přesouvá do 5 regionálních pracovišť

1. srpen 2022 12:45

Asistenční centrum pro ukrajinské uprchlíky v Kutné Hoře ukončilo provoz. Nově ho nahradí pobočky cizinecké policie a odboru azylové a migrační politiky ministerstva vnitra v pěti městech středních Čech.

Kutnohorské asistenční centrum pro uprchlíky v Kutné Hoře ukončilo svůj provoz v neděli 31. července.

"Centrum bylo uzavřeno kvůli nízké vytíženosti. Minulý týden odbavilo průměrně 80 lidí denně, přičemž při největším náporu to byly za den až vyšší stovky uprchlíků, říká mluvčí kraje David Šíma a doplňuje:

Aktuálně nám jde o efektivnější využití sil, protože již není potřeba, abychom drželi celý aparát tvořený zástupci několika složek státu na jednom místě v Kutné Hoře. Kongresové centrum galerie Středočeského kraje tak bude sloužit svému původnímu účelu."

Činnosti Krajského asistenčního centra pomoci Ukrajině (KACPU) Středočeského kraje jsou od 1. srpna 2022 přesunuty z Kutné Hory do pěti měst Středočeského kraje. Registrace uprchlíků bude probíhat na pěti regionálních pracovištích Cizinecké policie a Odboru azylové a migrační politiky Ministerstva vnitra ČR (OAMP) a ubytovací služby budou zajišťovány z centrály středočeských hasičů v Kladně.

Agenda registrace uprchlíků bude prováděna v pracovní době od pondělí do čtvrtka v době od 8 do 16 hodin a v pátek od 8 do 15 hodin na pracovištích OAMP – Středočeský kraj a Odborů cizinecké policie, oddělení pobytových agend v následujících lokalitách:

  • Pracoviště Benešov
  • Pracoviště Kladno
  • Pracoviště Kutná Hora
  • Pracoviště Mladá Boleslav
  • Pracoviště Příbram

Ubytovací agendu převezme centrálně na základě vznesených požadavků z pracovišť agend registrace uprchlíků „virtuální KACPU” zřízené v centrále středočeského Hasičského záchranného sboru Kladno.

Od počátku migrační vlny způsobené ruskou agresí na Ukrajině odbavila středočeská asistenční centra přes 31 000 uprchlíků.

autoři: Tomáš Maleček , JMys | zdroj: Krajský úřad Středočeského kraje
Spustit audio