Co nového v Kladně? Chystané projekty představil primátor města Milan Volf

7. březen 2018

Kladenská pěší zóna obchodně skomírá. Při životě ji drží jen blízké autobusové nádraží, které si zaslouží rekonstrukci. Kdy by mohla začít? Jaká je situace ohledně zimního stadionu? A kolik žije ve městě nepřizpůsobivých? Primátor Kladna Milan Volf (Volba pro Kladno) hovořil na Regionu s Tomášem Pancířem.

Autobusové nádraží v Kladně by se mělo dočkat výrazné proměny. Projekt počítá s moderním terminálem, kde budou obchody, vznikne prodloužení pěší zóny z Poštovního náměstí a dostatek parkovacích míst pro celou pěší zónu. A časem budou vybudovány obytné domy, čímž vznikne jedna ulice. Půjde o zásadní změnu pro město Kladno, jak prozradil primátor Kladna Milan Volf.

„Slibovali jsme, že autobusové nádraží předěláme. Je to z jednoho jediného důvodu. Jednak že vypadá úděsně, je staré. Pěší zóna ale tak trochu obchodně skomírá. A autobusové nádraží je jediné, co zónu drží při životě. My jsme spočítali, že všichni, co jdou z práce, projdou přes pěší zónu, nakoupí a poté nastupují na autobusy. Autobusové nádraží je celé zprojektované s pěší zónou. Je to za zhruba 250 milionů korun, měli bychom dostat dotaci asi 100 milionů korun. Tento projekt je přiveden k územnímu rozhodnutí. A pokud všechno dobře dopadne, v letošním roce začneme soutěžit a myslím, že na začátku příštího roku, v nejlepším případě na konci tohoto roku začne stavební část.“

Kdy se Kladno dočká nového stadionu? A jak město řeší situaci s nepřizpůsobivými? Poslechněte si celý rozhovor v pořadu K věci!
autoři: tsp , Martin Čuřík
Spustit audio