Další Den s regionálními stanicemi Českého rozhlasu hostila Flora Olomouc

26. duben 2022

Den s regionálními stanicemi tentokrát zamířil do Olomouce, kde se konala v pátek 22. dubna 2022 další část prezentace regionálních stanic Českého rozhlasu.

Druhá z letošních čtyř zastávek se tentokrát uskutečnila u příležitosti tradiční mezinárodní květinové a zahradnické výstavy Květy a světy na výstavišti Flora Olomouc.

Celý areál rozezněl koncert, na kterém vystoupili Petra Černocká, Milan Drobný, David Deyl, Marcel Zmožek, Pavel Vítek, Pavel Novák mladší, Jakub Smolík nebo Jana Chládková s kapelou Pontiac.

Čtěte také

Kromě hudebních vystoupení se diváci v přeplněném koncertním stanu dobře bavili při živém vysílání talk show Slavné dvojice, jejímiž hosty byli herec Josef Dvořák, který v těchto dnech slaví 80. narozeniny, a jeho dlouholetá kolegyně a kamarádka herečka Jana Paulová.

Celodenním programem, který zhlédlo téměř 2500 návštěvníků, provázeli moderátoři Patrik Rozehnal a Zora Ježková.

Další, v pořadí již třetí Den s regionálními stanicemi Českého rozhlasu plánujeme na pátek 26. srpna 2022 v rámci 48. ročníku mezinárodního agrosalonu Země živitelka v Českých Budějovicích.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.