Další fáze oprav Barrandovského mostu začne v polovině května. Provoz omezí uzavírka vytížené rampy

14. březen 2023 10:09

Druhá část víceleté rekonstrukce Barrandovského mostu v Praze začne 15. května. Dopravní omezení budou pro řidiče nastavená podobně jako při loňských pracích, město ale očekává větší problémy v provozu. Vyzývá tak k využívání MHD a řidiče k cestě po objízdných trasách.

Ta zásadní změna proti loňskému roku bude v tom, že dělníci budou pracovat na barrandovské rampě z ulice K Barrandovu. Ta je dopravně vytížená i bez souvisejících dopravních omezení.

Čtěte také

„Ta rampa K Barrandovu je 1,5krát kapacitně horší než ta Strakonická. Apelujeme na všechny – pokud možno vyhněte se Barrandovskému mostu,“ říká náměstek ředitele TSK Josef Richtr.

Provoz na mostě bude podobně jako loni zachovaný místo čtyř ve třech pruzích v každém směru. I vedení města vyzývá obyvatele, aby pro cestu přes řeku využili posílenou hromadnou dopravu nebo objízdné trasy.

Ty budou vytyčené převážně po Pražském okruhu, otevřený bude i sjezd do Písnice, k dispozici pak bude i vratná rampa u Lihovaru, obojí stejně jako loni.

A rozšířená bude v následujících týdnech i rampa z Modřanské ulice na Jižní spojku. Na některých místech budou i provizorně vyznačené přednostní pruhy pro autobusy.

Jak dlouho opravy potrvají? Poslechněte si podrobnosti od Adama Bejšovce.

autoři: Adam Bejšovec ,
Spustit audio

Související