Daniela Šinkorová uvařila chřestovou polévku s parmezánem
Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal vařili v Pochoutkách s herečkou a muzikálovou zpěvačkou Danielou Šinkorovou. Vařili lahodnou, jemnou chřestovou polévku s parmezánem.
Během vaření si s Danielou povídali o polévkách. Dozvěděli jste se, jaké finesy se naučila od kuchaře Jaroslava Sasíka v televizním pořadu Česko na talíři, proč se nezměnily její jídelní návyky po příjezdu do Čech a také, proč hrála a už nehraje na bicí. Markéta Sokolová vám prozradila pár zajímavostí o chřestu a všichni se pobavili u „rychlovýslechu“.
Chřestová polévka:
500 gramůčerstvého zeleného nebo bílého chřestu a trochu na ozdobení, asi 4-5 stroužků česneku, 2 cibule, olivový olej, 1 kelímek smetany na šlehání (co nejvíce procentní), 1 šálek nastrouhaného parmezánu, 1 litr zeleninového vývaru (nebo 1-2 kostky bujonu), 1,5 dcl bílého vína, sůl, pepř a připravte si i mixér
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Děsivá freska válečné krajiny, u které se nepřestávám smát.
Petr Gojda, slovesný dramaturg, Centrum výroby Českého rozhlasu


Osudy dobrého vojáka Švejka KOMPLET
Pro jedny šťastný blb a ignorant, pro druhé vychytralý šašek. Pro nadporučíka Lukáše boží dobytek. Pro jedny ikona totálního odcizení a nihilismu, pro jiné bojovník proti válce, pro další anti světec a antihrdina. Čte Oldřich Kaiser