Detektivky, Vinárna U Pavouka a pohádka o šlapacím království. Víkend na Dvojce bude Svěrákovský

26. březen 2021

Jak doporučuje moderátorka Tereza Stýblová: v sobotu a v neděli si na Dvojce užijete zábavu, satiru i možná se budete i bát. Událostí jsou nedělní 85. narozeniny Zdeňka Svěráka. A víte, kdo ještě slaví? No přece všichni kantoři, je totiž Den učitelů. Tak všechno nejlepší od Dvojky!

Zdeněk Svěrák slaví 85 let

Zdeněk Svěrák má narozeniny a my máme přání jediný: štěstí zdraví štěstí zdraví, hlavně to zdraví! Zdeňku Svěrákovi můžete k 85. narozeninám popřát i vy, všechny vzkazy a přání rádi předáme.

A můžeme prozradit, že vzkazy si oslavenec průběžně pročítá. Přání můžete napsat SEM >> 

Vinárna U Pavouka v sobotu po obědě

Čtěte také

Celý víkend bude Svěrákovský. V sobotu po obědě si na Dvojce můžete pustit legendární nealkoholickou Vinárnu U Pavouka, kde se poprvé objevila postava Járy Cimrmana.

Těšte se na velikonoční díl. Vinárnu poté celý měsíc můžete poslouchat na webu online ZDE >>

Nedělní pohádka Zdeňka Svěráka o šlapacím království

A nenechte si ujít nedělní pohádku Kolo se zlatými ráfky. Bude o jednom podivném království. Je šlapací, tiché, nikdo v něm nesmí nahlas říct, co si myslí. Nepřipomíná vám to něco? Jestli ano, nepřekvapí vás, že pohádka Zdeňka Svěráka byla považována za kritiku tehdejších poměrů. 

V pohádkové satiře uslyšíte Josefa Kemra, Karla Heřmánka, Jiřího Langmajera, Borise Rösnera a další. A samozřejmě autora. Ještě doplníme, že režie se ujal Karel Weinlich a vás čeká výjimečný rozhlasový zážitek. 

Zahrádkaření s Kateřinou Winterovou v Blízkých setkáních 

Tento týden posluchače velmi zaujal rozhovor s herečkou, zpěvačkou a zahrádkářkou Kateřinou Winterovou, která si povídala s Terezou Kostkovou. 

„My jsme národ ateistů, pivařů a zahrádkářů,“ prohlásila v Blízkých setkáních. Rozhovor nejen o zahradničení a nakupování biopotravin si poslechněte ZDE >>

Jára Cimrman nejen ve vinárně, ale i v Meteoru

Věděli jste, že existovalo úžasné personální propojení mezi partou nadšenců, kteří objevili Járu Cimrmana a Meteorem, legendárním pořadem na Dvojce? 

Autor Meteoru Oldřich Unger hrál v mystifikacích Zdeňka Svěráka o Járu Cimrmanovi a naopak Zdeněk Svěrák a Miloň Čepelka účinkovali v Meteoru. Byla o něm řeč i v jubilejním 3000. dílu. Poslechněte si jej kdykoliv ZDE >>

Detektivka Čarostřelec kompletně k poslechu 

Čtěte také

Krásně temná detektivka Čarostřelec, kterou jste si velmi oblíbili, je dostupná kompletně na našem webu. Spletitý krimi příběh z Jizerských hor v 18. století najdete až do 12. dubna ZDE >> 

A další detektivku vysíláme v neděli večer od 20 hodin, hned poté ji najdete na webu. Tentokrát uslyšíte příběh Rychlovka z pera Gilberta Keitha Chestertona z prostředí malého anglického výletního hotýlku. 

Milí posluchači, děkujeme vám za přízeň, další tipy na víkend si můžete přečíst příští pátek.  

autor: juk

Související