Dětem ze středních Čech dnes začínají jarní prázdniny

24. únor 2003

Jarní prázdniny dnes začínají dětem ze Středočeského a Olomouckého kraje. Do škol se zase vrátí v pondělí 3. března. Letos poprvé se v týdenních intervalech nestřídají okresy, ale kraje. Série jarních prázdnin skončí 16. března. Po týdnu volna se dnes do škol vracejí děti z Liberecka a Pardubicka.

Školáci v celém Plzeňském kraji, kteří měli prázdniny také minulý týden, budou mít ode dneška kvůli zvýšenému nárůstu chřipkových onemocnění až do odvolání mimořádné volno. Uzavřena tu zůstanou všechna předškolní zařízení, základní školy, střední školy i odborná učiliště. Kvůli chřipce jsou uzavřené některé školy na Karvinsku a Ostravsku.

Týden volna čeká už jen školáky ze čtyř krajů. Od 3. do 9. března budou prázdniny v Jihomoravském a Karlovarském kraji. Poslední, na koho čeká týden volna od 10. do 16. března, jsou děti z Moravskoslezského a Ústeckého kraje.

S novým rozdělením termínů jarních prázdnin nejsou spokojeni někteří hoteliéři a cestovní kanceláře. Stěžují si, že v termínech, kdy budou mít volna děti z velkých měst, budou střediska plná. Týkalo se to hlavně týdne, kdy byly prázdniny v Praze. Ministerstvo se systémem rozdělení jarních prázdnin zabývá a do konce února by mělo rozhodnout, zda a jak se systém změní.

Spustit audio