Děti z Dolních Břežan získaly nové dílny, kde se učí vařit i poznávat základy robotiky.

18. prosinec 2019

Dílny, kde si mohou vyzkoušet práci s kovem nebo dřevem, případně absolvovat první kuchařské pokusy mají k dispozici děti v Dolních Břežanech nedaleko Prahy. Nové učebny umožní školákům také poznat základy robotiky a designu. Jejich vybudování stálo 27 milionů korun, z toho většinu (22,53 milionu korun) pokryla dotace EU.

Základní a mateřská škola v Dolních Břežanech má nově k dispozici cvičnou kuchyňku na vaření a tři polytechnické dílny. Nazvané jsou Kov a dřevo, Art a Design a High-tech robotická dílna.

Nové dílny v Základní škole v Dolních Břežanech

Obecně by měly sloužit jako simulátory výrobního prostředí, ve kterých se žáci postupně seznámí se základními řemeslnými činnostmi a naučí se pracovat s celou řadou materiálů. Učitelé jim taky představí moderní technologické trendy jako 3D tisk, robotiku a digitalizaci.

Nové dílny v Základní škole v Dolních Břežanech

„Naše dílny jsou pro mne z kategorie Vysněný projekt a splněný sen. Využívat je budou všechny děti, od první do deváté třídy, a to nejen hodinách tzv. pracovního vyučování, ale třeba i ve výtvarce, fyzice, Science nebo při projektové výuce. V plánu máme i aktivity pro děti ze školky. Večer a o víkendech budou probíhat kurzy pro veřejnost,“ popsala při slavnostním zahájení provozu dílen jejich budoucí fungování ředitelka školy Iva Fischerová.

Nové dílny v Základní škole v Dolních Břežanech
autor: Radek Duchoň
Spustit audio